Ekologické postupy pri výstavbe akejkoľvek budovy v sebe skrývajú jednu kľúčovú výhodu. Nielenže sú zo svojej podstaty šetrnejšie voči životnému prostrediu, zároveň prinášajú aj vyššiu efektivitu vynaložených prostriedkov, a na konci dňa aj ich úsporu. Je rovnako dobré vedieť, že ich využitie sa neobmedzuje len na klasické budovy určené na bývanie, no aj na rôzne kancelárske, administratívne či výrobné priestory.

 

setrne byvanie

 

Modernejšie oceľové haly

Rovnako ako sú železobetónové paneláky hudbou minulosti, tak aj klasické veľké a murované priemyselné haly postupne odchádzajú do zabudnutia. Namiesto nich sú čoraz populárnejšie montované oceľové haly, ktoré v sebe skrývajú viacero výhod. Dajú sa postaviť rýchlejšie, jednoduchšie, sú flexibilnejšie, a teda aj finančne zaujímavejšie. Okrem toho je tu aj spomínaný ekologický aspekt.

Šetrnejšie k životnému prostrediu

Ak samotná stavba, resp. v tomto prípade montáž haly, prebieha kratšie a bez toľkých stavebných materiálov, je prirodzene nižšia aj záťaž voči životnému prostrediu. Nemyslite si však, že oceľové haly sa využívajú len výhradne na nebytové priestory. Ak si pozriete presklené fasády, ktoré dokážu priestor zvonku zatraktívniť, zistíte, že tento typ konštrukcie sa dá využiť napríklad aj na hotely, športoviská či obchodné priestory. Možno ste o tom ani nevedeli, no už ste možno niekedy spali práve v hoteli, ktorý bol postavený z tejto konštrukcie. Ako sme už spomenuli, riešenia ako presklené fasády dokážu budove dodať vizuálny šmrnc.

Aj o elegancii

Bolo by teda mylné žiť v predstave, že oceľové haly sú len nejaké jednotvárne sivé budovy. Aj s ich dizajnom sa dá pohrať či už farebne, alebo výberom spomínanej fasády. Medzi výhody oceľových hál teda určite môžeme zaradiť nielen dobrý pomer z pohľadu vynaložených prostriedkov a toho, čo z nich dostanete, ale aj to, že dokážu byť esteticky zaujímavé.

Zdroj obrázka: zhengzaishuru / Shutterstock.com

ZDIEĽAJTE NÁS