Pasívne domy majú už zo svojej podstaty veľmi nízke nároky na vykurovanie. V našich klimatických podmienkach sa ale v zime bez zdroja tepla predsa len nezaobídu. Živý oheň má zároveň svoje neopakovateľné čaro. Ľudstvo sprevádza už desaťtisíce rokov. Svoje miesto by preto mal mať aj v modernom dome. Odpoveďou na túto potrebu sú krbové vložky alebo kachle na drevo, ktoré majú optimalizovaný výkon.

 

BeF Passive 6 5

 

Do pasívneho domu patrí pasívny krb

Do pasívnych a nízkoenergetických domov sú určené špeciálne rady krbových vložiek od BeF Home. Jedná sa o nové rady krbových vložiek, ktoré boli vyvíjané ako to najlepšie, čo je možné navrhnúť a vyrobiť. BeF Passive, BeF Therm Passive, BeF Double Feel Passive a BeF Twin II Passive sú krbové vložky zhotovené na vykurovanie v pasívnych alebo nízkoenergetických budovách, v ktorých sa vykonáva tzv. Blower door test zisťujúci tesnosť plášťa.

 

BeF Kompakt Feel 6 CL CP Passive 3

 

Tieto krbové vložky sa vyznačujú maximálnou tesnosťou ohniska, nízkym výkonom a vysokou účinnosťou spaľovania. Špeciálne tvarované bezroštové ohnisko krbových vložiek je vyložené masívnym akumulačným materiálom Carcon, ktorý optimalizuje tok spalín a zaisťuje dokonalé spaľovanie kuriva. Výhodou týchto vložiek je preto nízka spotreba dreva.

 

BeF Kompakt Feel 7 Passive 1

 

V štandarde je samozrejmosťou dvojité presklenie a tiež murovací rám alebo dvojbodové zatváranie dverí. Externý prívod vzduchu umožňuje pripojenie elektronickej regulácie horenia. Samozrejmosťou je veľká variabilita výberu príslušenstva a dizajnu krbovej vložky. Zákazník môže voliť murovací rám rôznych veľkostí, vyberať medzi čiernym komaxitovým a nerezovým rámom, voliť si prevedenie kľučky, alebo napríklad tvar a farbu výmurovky ohniska. Vložky sú konštruované v klasickom, tak aj v rohovom prevedení. K dispozícii je aj riešenie s výsuvom dverí do krbovej obstavby. Samozrejmosťou pri krbových vložkách BeF Home je splnenie najnovších európskych emisných noriem a limitov.

 

BeF Kompakt Feel 8 CL CP Passive 4

 

Krbové vložky zútulnia každý priestor, dodávajú interiéru nenahraditeľnú atmosféru pohody a tepla domova. Plápolajúce plamene sprevádzané praskajúcim drevom sú pravým balzamom na dušu. Pri vhodne zvolenej obstavbe je to navyše neprehliadnuteľný a vkusný prvok v interiéri.

Potrebujete poradiť s výberom vhodnej krbovej vložky? Neváhajte sa obrátiť na odborníkov zo spoločnosti BeF Home, s. r. o.

Viac informácií: www.krby-bef.cz/sk
BeF Home, s.r.o.
Tel.: +420 516 428 240

ZDIEĽAJTE NÁS