Bezpečnosť komínov je základnou vlastnosťou, ktorú treba zohľadniť pri stavbe domu. Nie však jedinou. Obzvlášť v tejto dobe, keď nám stúpajú náklady z každej strany, si treba dobre rozmyslieť, aký komínový systém zvoliť. Okrem ochrany pred vznietením a kvalitného zhotovenia, ktoré vydrží dlhé roky, vám ten správny komín poskytne aj úsporu nákladov pri vykurovaní.

 

leier komin 3 uvod

 

Technológia sa neustále posúva, preto aj pôvodné jednovrstvové komíny, ktoré ešte často nájdete na starých domoch, nahrádzajú tie viacvrstvové. Na rozdiel od tých starších typov, nepraskajú a sú oveľa bezpečnejšie. Komíny Leier majú vo vnútri keramickú vložku dilatačne aj tepelne oddelenú od komínového plášťa. Takáto keramická vložka je vhodná pre všetky druhy palív s teplotou spalín prevyšujúcou 40 °C, môžete si tak vybrať vykurovacie palivo, ktoré vám vyhovuje (fosílne i obnoviteľné zdroje energie).

Moderné komíny tiež dokážu odolávať kyselinám obsiahnutým v kondenzátoch spalín a dokonca aj navlhnutiu, čo zaručuje rezistentnosť aj v prípade vznietenia spalín v prieduchu. Univerzálne komínové systémy Leier Multikeram a Multikeram LAS majú pre tento účel zabudovanú špeciálnu W3G technológiu, čo znamená, že sú naraz odolné voči vyhoreniu sadzí a taktiež vhodné pre mokrú prevádzku. Dokonca, ak potrebujete vyriešiť odvod spalín z viacerých spotrebičov spaľujúcich rôzne druhy paliva existujú aj viacprieduchové komíny Leier. Svoj dom tak môžete vykurovať plynom a súčasne napríklad aj biomasou. Komín jednoducho pripojíte na turbo kotol, kondenzačné či plynové kotly, krbovú vložku aj piecku.

 

leier komin 2

So správnym komínovým systémom Leier ušetríte až 50% nákladov

Správne navrhnutý a dôsledne postavený komín vplýva na optimálnu teplotu odvádzaných spalín, potláča vytváranie dechtu a pozitívne ovplyvňuje aj proces spaľovania. Vďaka nenasiakavosti vložky a tesnosti celého systému takisto bráni prieniku studeného vlhkého vzduchu do obytných priestorov. Navyše, zamedzuje „vysávaniu“ teplého vzduchu z interiéru. To všetko výrazne pomáha šetriť energie. Tie najdômyselnejšie komíny sú dokonca konštruované tak, že neumožňujú iba odvádzať viaceré druhy spalín. Zároveň dokážu odvetrávať kúpeľne a WC, privádzať vzduch ku kotlu alebo prívody napríklad k solárnemu výmenníku, satelitnému prijímaču a pod. Dobre zvolený typ komínového systému tak môže ušetriť nielen náklady na vykurovanie, ale aj na výstavbu a takisto na inštaláciu pomocných prvkov.

 

leier komin 1

 

Moderné komíny Leier vyhovujú aj prísnym nárokom na nízkoenergetickú výstavbu. Vhodnosť konkrétneho komínu pre konkrétny typ stavby by však mal určiť odborník. Nechajte si preto poradiť od produktového manažéra, aby ste využili úplný potenciál komínového systému. Určite svoj výber neoľutujete. Neuveriteľná 33 ročná záruka hovorí sama za seba.

Viac informácií: www.leier.sk

ZDIEĽAJTE NÁS