Ako každý jeden rok, túto sezónu premýšľame nad príchodom zimy obzvlášť intenzívne. Naša myseľ sa začína obracať k myšlienke vykurovania domu bez toho, aby sme prišli o všetky svoje peniaze. Ceny palív a elektrickej energie stúpajú a naše príjmy klesajú. Ako si v takejto situácii zachovať chladnú hlavu a neprísť o komfort, na ktorý sme boli zvyknutí? Odpoveďou pre vás budú rolety.

 

okno tieniace rolety

 

Vyhnúť sa veľkým škrtom v rozpočte môžete tým, že si na okno ešte stále stihnete nainštalovať rolety. Tieniacu techniku, ktorá chráni okolie okna nielen pred škodlivými UV lúčmi slnka, ale aj chladom, prachom, dažďom, snehom a vetrom.

Tepelné straty domu môžu znížiť rolety až o 14 %

Nielen prax vám toto tvrdenie najlepšie potvrdí. Dokonca sa na túto tému uskutočnila jedna štúdia, ktorou sa zistilo, že kvalitné rolety môžu znížiť tepelné straty domu až o 14 %.

To znamená, že pri správnom výbere tieniacej techniky okna je možné znížiť aj intenzitu vykurovania. Dôvodom je logický fakt, že tieniacou technikou sklenenú tabulu okna dobre izolujete. A ako všetci veľmi dobre vieme, napriek tomu, že je svetlo v našom živote veľmi dôležité, práve cez sklenenú plochu okna sa z interiéru stráca pomerne veľká časť tepla v zime.

Ak si ale túto časť domu alebo bytu prekryjete roletami s ich špecifickými vlastnosťami a materiálom, môžete ušetriť na vykurovaní nemalé peniaze, pretože cez okno neuniká do exteriéru toľko vzácneho tepla.

Vyššia regulácia teploty prostredníctvom zlepšeného zadržiavania tepla

Prekrytie okien roletami bráni vykúrenému vzduchu odchádzať z miestnosti, pričom tomu studenému nedovolí vkročiť dnu. Takto lepšie zaistenú reguláciu teploty v miestnosti so zlepšeným zadržiavaním tepla v dnešnej dobe určite oceníte.

Štrnásť percentné zníženie tepelných strát samozrejme nemusí v prepočte znamenať veľa, ak si to ale porovnáte s inými druhmi izolácie a ich cenami, toto riešenie sa ukazuje ako ľahko dostupné z viacerých dôvodov. Okrem minimálnej ceny za rolety, nepotrebujete k ich inštalácii profesionála a dokonca aj výber a nákup môžete pohodlne zvládnuť z pohodlia svojho domu. Ušetríte si tak nielen peniaze, ale aj čas potrebný na cestu do obchodu a hľadanie vhodného modelu.

Okrem jednoduchej izolácie interiéru pred svetlom a chladom, sa stanú rolety aj dokonalou súčasťou dizajnu a štýlu vášho bývania, takže ho krásne rozžiarite a komfort v dome si bez zbytočných starostí zaistíte.

Zdroj obrázku: Sheila Say / Shutterstock.com

ZDIEĽAJTE NÁS