Kompresory patria všeobecne k základnému vybaveniu pre dielňu. Nachádzajú uplatnenie ako v bežnom domácom prostredí, tak aj v profesionálnom priemyselnom, potravinárskom alebo v lekárenskom odvetví. To, že nimi možno dofúkať kolesá, je len jedným variantom a desiatky ďalších ich postupným vývojom dostali medzi TOP sortiment na technologické účely. Kompresor nám skutočne uľahčí kus práce, no najviac, keď je všestranný a šetrný zároveň.

 

kompresor

 

S inovatívnym kompresorom nelietajú náklady vo vzduchu

Je hriechom vyhodiť peniaze len tak do vzduchu, preto všetky investície poriadne zvažujeme. Aj keď ide o kompresory, ktoré bežne pôsobia robustným dojmom pri minimálnom alebo žiadnom šetrení priestorom. Faktom je, že už aj táto technológia zaznamenáva úspešný progres, výsledkom čoho je menší objem dielov, jednoduchšia a rýchlejšia údržba.

Za cieľom šetriť energiami, životným prostredím a ľudskou silou sa na trh dostali kompaktné vertikálne kompresory. Tie možno regulovať vo výkone otáčok motora, ale pri permanentnom magnetickom vybavení aj celkovým výkonom motora. Dosahujeme tak úspory na elektrickej energii až o 50 % než pri bežných kompresoroch.

Špičková kvalita kompresorov ráta aj s náročnejšími požiadavkami

Požiadavky sa rozchádzajú, už keď len rozlišujeme medzi domácimi a (polo)profesionálnymi piestovými kompresormi pre autoservisy a pneuservisy. Mnohí vo svojom dielenskom prostredí vyžadujú funkciu generátora, teda získať stlačený vzduch a elektrickú energiu v jednom kroku, pričom dostupné sú až voliteľné trojfázové. Takýmto šetrným prístupom nemusíme vybavovať žiadnu špeciálnu požiadavku, ale štandardnú, len za cieľom širokospektrálneho znižovania nákladov. Šetrné kompresory predstavujú veľmi nízke hodnoty škodlivých látok, zároveň podliehajú prísnym európskym kritériám emisií.

Zdroj obrázku: RODIKOVA TATIANA/Shutterstock.com

ZDIEĽAJTE NÁS