Havarijné poistenie, nazývané aj KASKO je poistenie motorového vozidla, alebo prípojného vozidla, ktoré slúži na krytie škôd spôsobených na vašom aute krádežou, vandalizmom, živelnými udalosťami, stretom so zverou, pádom predmetu, či haváriou a to aj v prípade, keď škoda vznikne vašim zavinením. Hoci má havarijné poistenie nesporné výhody, vzhľadom k tomu, že je dobrovoľné ho mnoho vodičov nevyužíva.

Viacero možností havarijného poistenia

Rozsah havarijného poistenia si viete navrhnúť podľa vlastných potrieb, čo znamená že si môžete zvoliť plné poistenie (all-risk), ktoré pokryje všetky škodové udalosti, ale aj čiastočne poistenie, ktoré pokrýva iba vybrané druhy škodových či nehodových udalosti. Od rozsahu krytia sa následne odvíja aj celková cena havarijného poistenia.

 car old 1

 

Poistenie z pohodlia domova

V dnešnej digitálnej dobe je už štandardom, že si viete poistenie vybaviť aj online, bez únavného chodenia po pobočkách. Úplne jednoducho si môžete vybrať ponuku havarijného poistenia, ktorá vám najviac vyhovuje, či už z pohľadu ceny, alebo rozsahu krytia a poistenie jednoducho uzatvoriť. Takýmto spôsobom ušetríte nie len peniaze, ale aj čas. Všetky potrebné dokumenty vám poisťovňa zašle na e-mail a poistná zmluva bude akceptovaná jej úhradou.

Na čo sa havarijné poistenie nevzťahuje?

Pred uzatvorením havarijného poistenia je dobré vedieť, že môžu nastať prípady, v ktorých vám poisťovňa vzniknuté škody nepreplatí. Jedná sa o škody spôsobené pod vplyvom alkoholu alebo návykových látok. Celá výška škody vám nemusí byť vyplatená taktiež v prípade, keď havarujete v zime na letných pneumatikách, alebo keď nebude mať vaše vozidlo platnú STK.

S havarijným poistením ušetríte viac ako si myslíte

Hoci sa mnoho vodičov rozhodne havarijné poistenie neuzavrieť najmä kvôli jeho cene, pravdou je, že je lacnejšie ako si myslíte. Výberom vhodného poistného krytia si viete svoje poistenie navyše vyskladať tak, aby bola cena poistenia pre vás čo najviac prijateľná. Pre lepšiu orientáciu v oblasti havarijného poistenia a pre porovnanie aktuálnych ponúk a cien odporúčame neobísť online kalkulačku, ktorá vám po vyplnení požadovaných údajov vygeneruje prehľadný zoznam všetkých dostupných ponúk, vhodných pre vaše vozidlo.

 

car old 2

ZDIEĽAJTE NÁS