Zateplenie pomocou ekologických materiálov, ktoré neuvoľňujú do ovzdušia žiadne škodlivé látky. Taký formaldehyd a jeho hladina sa asi zisťuje v bežnej domácnosti dosť ťažko, no účinky sú v niektorých prípadoch naozaj nepríjemné a môžu zdravie časom naozaj poškodiť.

 

zelene podnikanie vAni použitie niektorých tesniacich prvkov a lepidiel nie je príliš ekologické, no občas sa tomu nedá jednoducho vyhnúť.

 

V podnikaní sme na tom rovnako a naučiť dodržiavať niektoré spoločnosti základné pravidlá separácie a kontrolu emisií sa javí ako boj s veternými mlynmi. Založiť si s.r.o. a pritom chrániť našu matku Zem si vyžaduje značné úsilie, ktoré sa často krát dosiahne až zákonným nariadením. Jedinou vecou, ktorá je v podnikaní zelená sú stále hlavne peniaze. Tomu sa však dá veľmi ľahko zabrániť.

 

Buďte príkladom

Spoločnosť, ktorá sa správa k životnému prostrediu ohľaduplne je príkladom pre svoje okolie. Preto by ste to mohli skúsiť aj v prípade svojich zákazníkov. Pokúste sa im byť vzorom a ukážte, že vám skutočne záleží na prírode. Používajte recyklovateľné materiály, vyhnite sa plastom a už vôbec im ich neponúkajte. Ekologické tašky sú dnes veľmi často predmetom mnohých diskusií a musíme priznať, že spoplatnenie plastových bol veľmi dobrý krok k zníženiu spotreby zbytočných plastov. Naši starí rodičia to bez nich prežili celý svoj život, tak prečo by sme sa im v tomto nemohli priblížiť.

 

Ani energia nie je nekonečná a určité zdroje nie sú práve ľahko obnoviteľné. Preto sa snažte využívať šetrnejšie osvetlenie obchodných priestorov a koniec koncov sa aj vám znížia náklady na spotrebu.

 

Tiež veľmi dobrým príkladom je optimálne využitie priestoru, zbytočne zastavané plochy uberajú z prirodzeného prostredia a v mnohých prípadoch aj ničia zelené plochy. Použitie regálových systémov, ktoré nezaberajú veľké plochy je naozaj v podnikaní plne cenené a veľmi efektívne. Dokonca aj na stavbu niektorých budov a hál sa už začínajú využívať ekologické materiály, ktoré prostredie naozaj nijako nezaťažujú. Zrejme ešte potrvá než sa dostaneme na svetovú úroveň, ale určitá snaha sa zasa celkom vylúčiť nedá.

 

Zdroj: seocentrum

ZDIEĽAJTE NÁS