21.11.2016

Nie každý si môže dovoliť experimentovať vo svojej obývačke, pretože má viac priestoru. Ako si teda zariadiť obývacie priestory, aby ste sa necítili príliš stiesnene, aj keď máte rozmerovo nevyhovujúcu obývačku?shutterstock 159028481

 

Miestnosť si presvetlite

Azda prvý vynikajúci spôsob, ako svoju obývačku zväčšiť, je to, že odostriete žalúzie, odhrniete záclony a miestnosť presvetlíte. Dopomôcť si môžete aj nadrozmernými zrkadlami alebo obrazmi, ktoré vďaka svojmu vzhľadu priestor opticky zväčšujú.

Police neprepĺňajte zbytočnosťami

Kedysi bolo v móde mať police preplnené soškami a vázičkami. Dnes sa ich väčšina domácnosti snaží zbaviť, poprípade zminimalizovať ich počet. Aby ste sa necítili príliš stiesnene, odstráňte väčšinu zbytočností a uvidíte, že keď si celá rodina sadnete na rohovú sedačku, nebudete sa cítiť, ako by na vás padal všetok nábytok. Priestor zútulnite, keď na police pridáte viac vonných sviečok, ktoré keď rozsvietite, dotvoria atmosféru a nedovolia vám miestnosť opustiť.

Zariaďujte v prírodných farbách

Obývačku zariaďuje výhradne len v prírodných farbách – zelená, krémová, žltá, hnedá, poprípade aj sivá. Červenej sa úplne vyhýbajte, pretože pôsobí veľmi rušivo.

 

Sedačku nedávajte úplne k stene
Aby obývačka nepôsobila príliš stiesneno, odporúčame vám sedaciu súpravu nedávať k stene. Umožníte jej tak dýchať a zabránite vzniku plesní. A okrem toho, budete mať priestor na to, aby ste priestor za sedačkou mohli upratať bez najmenších problémov. Dávajte si však pozor na vlhkosť, pretože ak by vlhkosť neustále stúpala, vznikla by vám pleseň, ktorá by dráždila nielen dýchacie cesty obyvateľov domácnosti, ale aj poškodzovala nábytok. Keď spozorujete, že vám steny za sedačkou vlhnú, položte tam odvlhčovač.shutterstock 220145206

 

Korigujte počet vankúšov

Keď máte veľkú sedačku v tvare U, láka vás to nakupovať čoraz viac vankúšov. Sedačky v tvare U kupujte ale skôr do obývačiek, ktoré disponujú väčším priestorom. Do menších obývačiek sa skôr hodia menšie sedačky a pohovky. Aby ale obývačka nebola príliš preplnená, nekupujte veľké množstvo vankúšov. Zbytočne zaberú veľa miesta a priestor vyplnia, čo nechcete. Čo potom s toľkým množstvo vankúšov, keď budete potrebovať na sedačku usadiť viacpočetnú návštevu?

Úložný priestor využívajte efektívne

Tým, že máte rozmerovo nie príliš vyhovujúcu obývačku, musíte využívať každý priestor v miestnosti. Úložný priestor využívajte efektívne. Namiesto toho, aby ste si vyberali nábytok v dostupných predajniach, dajte si ho vyrobiť vám na mieru. Počítajte však, že to bude podstatne väčšia investícia, ako ste pôvodne predpokladali.

 

zdroj: sedackynamieru.sk

ZDIEĽAJTE NÁS