Nikdy nie je neskoro plniť si sny. Pani Eva Sommier bola od detstva obklopená pekným prostredím. Jej mamina si potrpela na krásne zariadenie domova, v ktorom sa všetci dobre cítili. Dnes vie, že to bol jeden z faktov, ktoré ovplyvnil jej neskoršie profesijné zameranie.

 

sommier design 2

Foto: Sommier Design

Napriek tomu, že pôsobila viac ako pätnásť rokov v oblasti financií, rozhodla sa, že si splní svoj dlhodobý sen, a to navrhovanie interiérov. K svojej voľbe pristúpila zodpovedne, a aj keď mala dovtedy viaceré skúsenosti s dizajnovaním interiérov, svoje hobby si upevnila získaním certifikátu zo špecializovaného ročného kurzu interiérového dizajnu akreditovaným Ministerstvom školstva SR. 

Práve nadčasovosť a udržateľnosť interiérov, ktoré pochádzajú z ateliéru Evy Sommier nás inšpirovali k tomu, aby sme sa s pani Evou porozprávali o jej tvorbe.

 

eva sommier

 Foto: Eva Sommier

Spomenuli sme nadčasovosť a udržateľnosť, prezraďte, ako vytvárate interiér spĺňajúci tieto požiadavky?

Pri tvorbe nadčasového interiéru sa zameriavam na výber trvácnych materiálov a neutrálnych odtieňov - najmä na zabudované časti interiéru a na harmonickú rovnováhu medzi tradičnými a modernými prvkami, ktoré umožňujú priestoru elegantne sa vyvíjať v priebehu času pri zachovaní pocitu trvalého štýlu. Na udržateľnosť sa zameriavam najmä pri výbere materiálov od overených dodávateľov, ktorí sa sústreďujú na vysokú kvalitu a ochranu životného prostredia.

Ako by ste charakterizovali svoju tvorbu?

Blízky mi je štýl s využitím prírodných materiálov, prepojenie interiéru s exteriérom, ktoré je veľmi krásne. Priestor s veľkými oknami, prepojený na exteriér je nesmierne upokojujúci. Osobne preferujem svetlé interiéry, ale farebná škála závisí od požiadaviek klientov a priestoru, ktorý sa zariaďuje. Požiadavky klientov sa snažím v čo najväčšej miere zakomponovať do interiéru, samozrejme s usmernením z mojej strany, ale finálne musí byť 100%-ne spokojný práve klient.

 

sommier design 1

Foto: Sommier Design

Pre koho tvoríte interiéry?

Prevažnú časť mojej klientely tvoria majitelia bytov a rodinných domov, ktorí si chcú vytvoriť štýlový interiér s praktickým využitím. Mojim cieľom je ale do budúcna zamerať sa aj na nebytové priestory, najmä chaty, hotely, bary, reštaurácie a podobne. Pôsobím v Bratislave, ale ponúkam služby v rámci Slovenska a aj v priľahlých krajinách.

Akým spôsobom prebieha vaša komunikácia s klientami?

Uprednostňujem vždy osobné stretnutie a obhliadku priestoru, ale návrh sa dá riešiť aj online a na diaľku. Po konzultácii a presnom poznaní predstáv klienta navrhujem dispozičné riešenie interiéru a pripravím vizualizácie vo forme reálnej fotky-render. Následne vytvorím projektovú dokumentáciu pre realizačné firmy a posielam klientovi linky na produkty, tzv. nákupný zoznam, s ohľadom na rozpočet klienta. Na záver idem s klientmi k vybraným dodávateľom, aby videli vybrané materiály naživo. Zo spätnej väzby môžem povedať, že klienti si pri spolupráci so mnou chvália najmä úsporu času, vďaka výberu materiálov a nákupnému zoznamu. Nemusia tak obiehať rôzne obchody sami, a oceňujú skutočnosť, že si vďaka vizualizácií vedia dopredu predstaviť svoj štýlový a funkčný interiér a nemajú potrebu ho meniť po pár rokoch.

 

sommier design 3

Foto: Sommier Design

Na záver nám prosím dajte nejaké odporúčanie, na čo sa pri dizajne zamerať?

Najdôležitejšie je pozerať sa na interiér ako na celok. Je veľmi pekné, keď celý interiér pôsobí harmonicky a prvky, resp. materiály sa prenášajú celým interiérom.

Viac informácií: www.sommierdesign.sk

ZDIEĽAJTE NÁS