Zrejme ste o filozofii "Zero waste" už počuli. Hovorí o tom, že k dokonalému spôsobu života, ktorý nikomu neškodí, by sme mali pristupovať na základe určitých pravidiel, podľa ktorých sa vám možno jednoduchšie podarí zariadiť aj váš interiér.

 

 

Správna filozofia je základ

 

Odmietni veci, ktoré nepotrebuješ – Zredukuj všetko, čo skutočne potrebuješ – a Znovu použi a oprav. Veci, ktoré sa nedajú a nemôžete odmietnuť, zredukovať, znova použiť alebo opraviť, skúste Zrecyklovať a zvyšok Skompostovať.

 

Je to celkom rozumné a môžete sa podľa toho v niektorých životných situáciách veľmi dobre riadiť. Ekologicky šetrné bývanie predsa nie je iba byt zdobený módnym "prírodným" ekologickým štýlom a materiálmi, ale čistým a bezpečným domovom, v ktorom zachovávate a dodržujete zákony, tvoriace v našej symbióze s prírodou dokonalú harmóniu.

Ak budete v blízkej dobe plánovať rekonštrukciu a listovať letákom obľúbeného obchodu Merkury Market, urobíte dobre, pokiaľ v konkrétnom výbere zohľadníte všetky tieto a ďalšie dôležité veci, o ktorých si niečo povieme.

 

 

interier v hnedych tonoch zemita paleta dekor zero wastebyvanie ekobyvanie

 


Pozor na výber a zloženie materiálov

 

Čistota domu nie sú len umyté podlahy a žiadny výskyt prachu, na ktorý môžeme byť dokonca aj alergickí. Veľké množstvo znečistenia je neviditeľné a veľmi nebezpečné. Zdrojom niečoho podobného je často samotný dom.

 

 

Viacero stavebných a dokončovacích materiálov, ako aj nábytku a interiérových predmetov vylučuje do ovzdušia toxické látky. Mnohé obchody, ako napríklad Jysk sa v tejto súvislosti preto snažia svoju ponuku rozširovať o produkty z prírodných materiálov, vďaka čomu sa z nich stávajú "horliví milovníci prírody" a zo zákazníkov spokojní klienti. Škandinávsky štýl je predsa v móde.

 

 

 

 

 

Veľké množstvo znečistenia je neviditeľné a veľmi nebezpečné.

 

 

 

 

Eliminujte koncentrácie nebezpečných látok

 

Ani pri ekologických materiáloch ešte nemáte vyhraté. Aj huby a plesne ticho žijú pod tapetami, zavesenými stropmi a dlaždicami, a aj banálny prach obsahuje veľa škodlivých baktérií.


Nesprávne položené vedenie a množstvo zariadení vytvára nadmerné elektromagnetické žiarenie. Voda je v mnohých oblastiach s obsahom vysokej koncentrácie železa, minerálnych solí a chlóru. Chce to teda aj trocha starostlivosti a optimálnej voľby konkrétnych riešení, na ktoré je dobré myslieť už pri samotnej renovácií alebo stavbe domu.

 


Nie je to žiadny rozmar


Všetka vyššie spomenutá chemická a fyzikálna kontaminácia môže byť eliminovaná až po profesionálnom prístupe k tomu čo robíme a čím sa obklopujeme. Veď v konečnom dôsledku tak ovplyvňujeme životné prostredie.


Kontrola a rozumné hospodárenie s tým, čo nám príroda ponúka nie je rozmar, ale starosť o zdravie rodiny a prostredia, v ktorom sa nachádzame. Tak sa snažte vo všetkých svojich činnostiach na to nezabudnúť a pri najbližšom nákupe a listovaní online letákmi, ktoré sú mimochodom ekologickým riešením tiež, zvážiť svoje skutočné a aktuálne potreby.

 

 

 

ZDIEĽAJTE NÁS