vykurovanieJeho celková zastavaná plocha je 106,8 m2 a úžitková plocha je 151 m2. Vykurovanie zabezpečuje podlahové a stropné vykurovanie Ecofloor a Ecofilm, ktorými sa dá dosiahnúť vysoký užívateľský komfort bývania a nízke prevádzkové náklady.

Obvodové murivo má hrúbku 400 mm bez zateplenia a výplňové konštrukcie sú riešené trojsklom s tieniacou foliou. Na prízemí je zádverie, WC a obývacia hala spojená s kuchyňou a jedálenským kútom. Poschodie má samostatnú kúpeľňu s WC, chodbu so schodiskom a tri izby.


Vykurovanie


Vykurovanie zabezpečujú podlahové vykurovacie rohože a stropné vykurovacie fólie v sádrokartónovom podhľade. Tento systém vychádza z princípu infračerveného sálavého vykurovania. V porovnaní s bežným sálavým panelom je výkon rozložený do plochy stropnej konštrukcie a pri nižšej povrchovej teplote (40 až 45 °C) je podstatne komfortnejší. Rozloženie teplôt v miestnostiach je úplne rovnomerné a medzi teplotou pri podlahe a pod stropom je rozdiel iba 1,5 °C.

V obývacej izbe je kvôli vyššiemu komfortu pod sedacou súpravou aj podlahové vykurovanie. V miestnostiach s keramickou dlažbou sú hlavným zdrojom vykurovania podlahové rohože, nainštalované priamo pod dlažbou. Vykurovanie dopĺňa kozub s teplovzdušnou vložkou, ktorý je umiestnený v obývacej izbe.


Viac sa dočítate na strane 82 – 83

Text : Pavol Jackuliak
Foto : Fenix
Tento článok vyšiel v publikácii Ekobývanie 2009

 

 

ZDIEĽAJTE NÁS