Robí vám problém zaspať v prehriatej miestnosti? A ak aj zaspíte, tak sa budíte ako zbitý pes? Potom je načase nájsť riešenie, ktoré ochladí a spríjemní vám letné usínanie. Inšpirujte sa našimi nápadmi.

 

mobilne klimatizacie Nano Silent vzdusin sk


 

 

Vyberte si bavlnu

Saténové, hodvábne alebo polyesterové posteľné prádlo si odložte na chladnejšie noci. Počas horúcich nocí vsaďte na ľahkú bavlnu, ktorá je priedušná a vynikajúco podporí potrebné prúdenie vzduchu pri spánku.

 

 

Pocíťte príjemné mrazenie

Pred tým, ako pôjdete spať, skúste vložiť bielizeň na pár minút do chladničky alebo mrazničky. Samozrejme uložené v igelitovom vrecku, aby nenapáchla od obsahu chladiaceho zariadenia. Toto vylepšenie vám poskytne príjemný pocit chladu pri zaspávaní.

 

 

Získajte chladivý komfort

Veľmi dobrú službu vám pripraví aj obyčajný, klasický a rokmi overený termofor. Naplňte ho chladnou vodou, vložte do chladničky či mrazničky a po vybratí strčte pod perinu.

 

Nápad zo starej školy

Na ochladenie miestnosti cez deň aj počas spaľujúcich nocí môžete využiť mobilné klimatizácie, ktoré si jednoducho vyrobíte doma. Pred zapnutý ventilátor umiestnite plytký tanier alebo malý pekáč s kockami ľadu. Zabezpečíte tak distribúciu vyparujúcej sa chladnej pary po miestnosti.

 

 

Buďte kreatívni

Premýšľajte. Vezmite prenosný ventilátor, postavte ho do otvoreného okna a nastavte jeho chod tak, aby horúci vzduch vysával z miestnosti. Podobne sa dá nastaviť aj stropný ventilátor – chod jeho lopatiek proti smeru hodinových ručičiek bude horúci vzduch „vysávať“ smerom hore a von.

 

 

Spite ako Egypťania

Obyvatelia z okolia Nílu vedeli ako si dožičiť chladivý spánok aj v pálivých podmienkach Afriky. Inšpirujte sa ich metódou, namočte uterák do studenej vody, poriadne vyžmýkajte a takto ochladený ho použite ako prikrývku (odporúčame ho pokladať na suchý uterák, aby sa zabránilo nasiaknutiu matraca vlhkosťou).

 

 

Uvoľnite sa

Menej je počas horúcich nocí viac. Na spanie si preto vyberajte voľné, mäkké bavlnené tričko a šortky alebo spodné prádlo. Prípadne spite tak, ako ste prišli na svet, teda nahí. Záleží na osobných preferenciách.

 

 

Získajte okamžité účinné ochladenie

Potrebujete vychladnúť, dostať sa do teplotnej pohody? Ak to naozaj súri, aplikujte si ľadové obaly alebo pustite studenú vodu na pulzné body na zápästiach, krku alebo členkoch.

 

 

Buďte osamelým vlkom

Ak vám je teplo, romantika pôjde bokom. Jedným zo spôsobov ako ostať v pohode je spánok osamote. Maznanie či túlenie sa s partnerom (partnerkou) zvyšuje telesné teplo a z postele sa tak stáva horúce lepkavé lôžko namiesto chladnej a pokojnej oázy.

 

 

olimpia splendid klimatizacia

 

 

Moderné riešenie

 

V prípade, že sa chcete spoľahnúť na technické riešenia namiesto tých v štýle „urob si sám“, potom sú odpoveďou pre vás mobilné klimatizácie Olimpia Splendid. Ľahké, prenosné a pozoruhodne výkonné zariadenia spravia dobrú službu všade, kde práve potrebujete chladnejšiu a príjemnejšiu klímu.

 

 

 

 

 

ZDIEĽAJTE NÁS