zdravy spanok vTrh sa stále vyvíja a prináša modernejšie a kvalitnejšie materiály, z ktorých si stačí už len vybrať. Ekologické výrobky neškodia ani nám ani prostrediu, takže ich využitie sa v dnešnej dobe naozaj veľmi cení. Pokiaľ máte v rodine alergika, alebo ním ste práve vy, pokúste sa zariadiť si spálňu podľa týchto pravidiel. V prvom rade by ste sa nemali orientovať iba podľa ceny.

 

Základom pre dobré spanie je plocha, na ktorej je uložené naše telo. Matrac by mala byť prispôsobená určitým zakriveniam chrbtice tak, aby sa nachádzalo v rovine. Tiež je dôležitý aj materiál, v ktorom je obalená. Prírodné a organické latexové matrace sa stávajú čoraz viac populárnejšie. Ani v oblasti posteľného prádla by to nemalo byť brané na ľahkú váhu. Ideálne sú bavlnené obliečky, ktoré sa vyznačujú vysokou kvalitou. Takýto materiál je príjemný a mäkký aj na dotyk, čo je pre spánkové senzory naozaj veľká výhoda.

 

Podobný pocit by vám malo zaručiť aj vaše spodné prádlo, v ktorom chodíte bežne spávať. V niektorých prípadoch sa samozrejme odporúča ulíhať bez neho, no ľudia sme rôzni. Niekto si chce dopriať väčší pocit slobody a iný sa zas lepšie cíti v objatí jemného spodného prádla. Je to aj o zvyku a v určitých prípadoch zohráva dôležitú úlohu aj podnebie, v ktorom sa nachádzame. Ak chcete byť ekologickí a spávať s dobrým pocitom, nepoužívajte ani osviežovače vzduchu. Tieto prostriedky sú vyrobené chemickou cestou a určite sa v nich nenachádza nič, čo by nás dostalo do pohody. Vyvetraná spálňa niekoľko hodín pred odpočinkom, vhodný prací prostriedok a jemné osvetlenie. To všetko môže byť výhodné, pokiaľ si dáte pozor na určité detaily.

 

Zdroj: seocentrum

ZDIEĽAJTE NÁS